Bourjois Healthy Mix Serum



Merhaba! Nihayet, 5 gündür test ettiğim Bourjois Healthy Mix Serum Fondotenin yazısını yazıyorum! 5 gün bence bir fondoten hakkında iyi bir fikre sahip olmak için iyi bir süre. Lafı çok dolandırmadan, kısa ve öz maddeler halinde bu fondoteni tanıtacağım.

Hello! I'm finally reviewing Bourjois Healthy Mix Serum foundation that I've been testing for 5 days. I think I should keep it short and tell you my opinion about it!




Ben orjinal Healthy Mix fondotene aşığım ve sanırım bunu bir çok kez dile getirdim. Benim için ideal fondoten yüzde yok gibi duran, kuru cildimi nemlendiren, tenimin beyazlığına uyum sağlayabilen fondotendir. Ben orjinal Healthy Mix'de bunların hepsini buldum. Chanel, Dior, Mac, Make Up For Ever gibi iyi markaları bile geride bırakır benim için. Gelelim Healthy Mix Serum'a. Bendeki rengi 51, yani en açık rengi. Diğer fondotenler gibi yüzüme koyu ve sarı kalmıyor. 

If you read my blog, you probably know I'm SO in love with the original Healthy Mix foundation. For me, the ideal foundation is supposed to be suitable for my very dry and pale skin and it MUST look like my own skin. I have this in the lightest shade; 51. I love how it matches my skin tone.


 


+

- Yüzümdeki ipeksi hissi. / The silky texture.

- Yarı mat bitişi. / Semi matte finish.

- Kuru cildimi daha da kurutmaması. / Suitable for my dry skin.

- Güzel kokusu. / Amazing scent.

- Uygun fiyatı. (59TL olması gerekiyor.) / Super duper cheap price.

- 16 saate kadar kalıcı olması. (Yüzümde rahat 10 saat uçmadan kaldı.) / Staying power for 16 hours.

- Pompalı ambalajı. / Comes with a pump.

- Şişesi. (The packaging.)

- İnce yapısı ve yüzümde hiç bir şey yokmuş kadar doğal duruşu. (Light formula and natural effect.)




Tüm bu yukarda yazanları, bu fondoteni parmaklarımla uyguladığımda elde ediyorum. Parmaklarımla fondoten, kapatıcı uygulamayı hiç sevmediğim ve hijyenik bulmadığım halde, bu fondotenin tek şartı bu. Her fırçayla ayrı ayrı denedim. Kabuk kabuk oldu ve kalıp gibi durdu. Kısacası bu fondoteni parmaklarla yaymak şart!

Peki neleri sevmedin? derseniz... Jel yapıda olması ve akıcı olması. Ben kuru cildim sebebiyle daha kremsi ve nemli şeyleri tercih ediyorum. Jel gibi olması hafif kurutur gibi geldi, ancak parmaklarımla yayınca bu sorun da ortadan kalktı. Bunun dışında sevmediğim hiç bir şey yok, ancak ben kapatıcılık olarak hala orjinal Healthy Mix'imi tercih etmekteyim. Ama bu fondoten çoktan favorilerimin arasında ve Laura Mercier Renkli Nemlendirici'min pabucunu dama attı bile! :)

Siz bu fondoteni denediniz mi? Neler düşünüyorsunuz? Bu ara severek kullandığınız fondotenler hangileri?


Yarın / Tomorrow

- MAC MSF Soft and Gentle


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com





Görkem Karman

24 yorum:

  1. Merhaba:)

    Kapatıcılık olarak orjinal Healthy Mix mi yoksa bu mu daha kapatıcı, her ne kadar glowy yüzlere aşık olsam da maalesef orta kapatıcılıktaki fondötenlerle daha iyi sonuç alıyorum, özellikle bugünki yazını bekledim, hangisini alsam diye düşünmekteydim, ( Watsonslarda testerlerı yok maalesef), cevabına göre de kararım şekillenip yarın alacağım, yazılarını çok seviyorum zaten pek güzel anlatmışsın yine!

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Orjinal Healthy Mix kapatıcılık konusunda baya bir önde. Renkli nemlendirici tarzı bir şey arıyorsan bu daha iyi ama ben akşam çıkarken, ya da cildim kötüyken orjinal Healthy Mix'e koşuyorum, hem çok iyi kapatıyor, hem de meyve özlü diye mi nedir cildimi kendine getiriyor.
      Güzel yorumun de ayrıca için teşekkür ederim!
      :)

      Sil
  2. Clinique Even Better uzun süreler kullandım artık sıkıldım. Giorgi Armani Silk ve Luminious çok iyiydi rahat ulaşamadığım için bir süredir kullanmıyorum.
    Bu aralar severek kullandığım, Clarins Everlasting(full coverage), Burberry Sheer(liht-medium. Mac Studio Sculpt yapısını da çok seviyorum jel-medium üstü kapatıcılıkta.Kuru ciltlere uyumlu diye biliyorum dewy finish veriyor ama sana biraz yoğun gelebilir kapatıcılığı. Bendeki rengi koyu geldiği için açık renk birşeyşe karıştırmam gerekiyor.
    Bir de Revlon Photo Ready ye başladım hoş gibi daha fazla kullanıp yorumlamam gerekli:)
    Uzun oldu yine ama fondöten konusunda söyleyecek çook şeyim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burberry Sheer'ı ben de merak eder oldum sayende! Fondotene ben de doyamıyorum ama duruldum:) Öptüm çok!

      Sil
  3. Bourjois healthy mix bende de var ama bana woow dedirten bir fondöten değil şimdilik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yaşıma, cildime ve ten rengime birebir uyan tek fondoten şu ana kadar! Ama şu Burberry'i de denemem lazım! :)

      Sil
  4. fondoten insanı değilim,o yüzden özel zamanlarda kullanmak için 1 adet fondotenim var;nars sheer matt. günlük olarak missha bb kullanıyorum ve yetiyor,ben de zaten pek kapatıcılık arayan biri değilim,yüzümdeki rengi eşitlesin yeter. BB ise bakım yapıyor ve yüksek spf si var,isteklerimin tümünü karşılıyor,ama 12 saate yüzümden bir kısmı silinmiş oluyor.Bu fondotenin orjinali nasıl? V serum olan yani bunu,karma ciltlere önerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence karma cilt için Healthy Mix daha uygun, çünkü Mix Serum hafif bir yağlandırma yapıyor:)

      Sil
  5. bende healthy mix kullanıyorum ama elimdeki bitmek üzere karma bir cilde sahibim ve nedense benimde aklım bourjois 1-2-3 perfect fondötene kayıyor.
    healthy mix serum'u merak ediyordum sayende bu güzel, anlatıcı yazıyla öğrenmiş oldum ve sanırım almayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2-3'ğ denemedim hiç ama Bourjois'nın her şeyine sahip olmak istiyorum! :)

      Sil
  6. Ben de healthy mix kullanıyorum ve çok memnunum, ama bir yandan da "serum" formülünü merak ediyordum. Etmeme pek gerek yokmuş, anladım. Original healthy mix foundation FOREVER! :)

    YanıtlaSil
  7. merhaba görkem,fondoten seven bir insan değilim ama elimin altında bulunması açısından senin tavsiyenle orjinal healthy mix almayı düşünüyodum,ayrıca yine senden dolayı ilk renkli nemlendiricim olarak laura mercier alcaktım,karma bi cilde sahibim,aşırı kapatıcılık da aramıyorum,bu ürünle ilgili anlattıkların çok hoşuma gitti,özellikle yüzdeki hafif duruş bnm de aradığım şey,ama parlama riskinden dolayı sence bu ürüne hiç bulaşmayıp yine planladığım gibi orjinal healthy mixle laura mercier mi alsam?bide kaç yaşındasın merak ettim özel değilse=)
    şimdiden teşekkürler
    tuğçe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildiniz karmaysa Laura Mercier'in Oil Free olan nemlendiricisini almanız daha iyi olabilir:) ben Healthy Mix'ten yanayım bu arada ve yaşım 23:)

      Sil
  8. clinique even better benim gibi lekeli ciltlerle anca o baş edebiliyor,renk skalası kötü türkiyede yeni gelen renkler de bana göre değil. healthy mix in renkleri 52 ve 53 gayet güzel.

    YanıtlaSil
  9. Oyyyy, öyle iştahlı yazıyorsun ki fondöten ve özellikle Bourjois yazarken, enfes bir lezzet gibi canım çekiyor! :)
    Yine öyle anlatmışsın! Anladım ki bu benlik değil. Aknelerimden kurtulmuş olsam da, eskiden kalma alışkanlık mıdır nedir; orta derecede de olsa kapatsın istiyorum. Kuru normal ciltli oldum ama hala yağlandırıyor dendi mi, üründen korkuyorum! :)
    Healthy mix'i çoook merak ediyorum. Kapatıcısını denedim bir kez elimin üstünde, çok beğendim. Fondöten de benzer bir kıvam ve kapatıcılıkta ise tamamdır! (öyleler mi?)
    Bir de renk skalası geniş değil bu healthy mixlerin. Ben Mac'te NC 25'im, hatta komik olacak ama NC 23 olsa, 23'üm yani... Sarı alt tonluyum ama çok da sapsarı değilim. üstünde ivory yazan renkler için genelde hah benim rengim diyebiliyorum! :) Sözün özü (çok şükür dediğini duyar gibi oluyorum) :) benim rengim 52 mi olur ki acep? Ayy bu kadar sorana kadar, bir zahmet git de çenene sürüp dene diyeceksin... De vallahi, ben de dedim şimdi kendime! :D
    Ama gidip denersem, beğenmekten korkuyorum. Anlıyorsun beni değil mi?
    Sanırım yukarıdaki cümleyi şu cümle takip etmeli: "Merhaba ben Tannesi, kozmetik ve fondöten bağımlısıyım. Son 3-4 yıldır bu bağımlılığın pençesindeyim." :D

    Çok çok öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Healthy Mix Serum, tıpkı Healthy mix kapatıcının yapısında. Bourjois 53 sana tam olur gibime geldi. İlla birini deneyeceksen Healthy Mix'i denemeni tavsiye ederim. Uzun yorumlarını çok seviyorum, ben de çok fazla konuşan biri olduğum için olabilir haha, öpüyorum!

      Sil
    2. Hmm evet ben de 52 ve 53 arasında kalmıştım... Tamam o zaman.
      Çok teşekkür ederim.
      İnanmayacaksın ama bu yorumumu burada sonlandırıyorum. :D

      Sil
  10. Cilt bakım rutinini paylaşır mısın cildin çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) yarın, en geç Cuma günü blogda olacak:)

      Sil
  11. Bu ürünü nereden aldınız acaba?

    YanıtlaSil
  12. Merha 3ve ya yalnis hatirlamiyosam.5 seneye kadar bu fondeteni kullandim cok guzel ve memmnundum simdi turkiyeye geldim kucuk kasabada yasiyorum ve bulamiyorum nerden bula bilirim

    YanıtlaSil
  13. Merha 3ve ya yalnis hatirlamiyosam.5 seneye kadar bu fondeteni kullandim cok guzel ve memmnundum simdi turkiyeye geldim kucuk kasabada yasiyorum ve bulamiyorum nerden bula bilirim

    YanıtlaSil