Tek Bir Far İle Kolay Göz Makyajı / Quick Smoky Eyes Using Only One Eyeshadow!



İnternette, televizyonda gördüğünüz ünlülerin o güzel göz makyajlarını yapmak gerçekten emek, zaman ve malzeme gerektiriyor. Ancak benim o kadar uğraşacak zamanım ya da far paletim yok diyorsanız sizlere çözüm olarak tek bir far olan ancak içinde bir çok rengi barındıran ürünleri tavsiye ediyorum. Biz Hazal'ın makyajında Mac Club far kullandık. Club paketinde koyu yeşil gibi duran ancak göze sürüldüğünde toprak&yeşil karışımı olduğunu farkedeceğiniz bir renk. Dağıttıkça da kızıl kahveler ortaya çıkıyor. Kendiliğinden 'Smoky Eyes' efektine sahip başka farlar da arıyorsanız; Mac Woodwinked, Naked Lunch, All That Glitters, Vex. Şimdi makyajımıza geçelim.

It requires hard work, time and so much make up just to achieve the celebrity 'smoky eye' look that you see on TV. BUT. If you're one of those who think 'I don't have enough time, patience or equipments.' , there you have another choice; an eyeshadow with 3 different color reflections. On my friend Hazal, we used Mac Club eyeshadow. Club looks like an ordinary dark green eyeshadow on the packaging but when you put it on your lid, it starts to show the brownish side of it. And when you blend out the edges it'll get reddish on the outer parts. If green and reddish brown are not your colors then you can go for Woodwinked (bronze,golden,orange), Naked Lunch (champagne,peach), All That Glitters (beige,champagne) or Vex (grey,green,plum) by Mac. Let's move on to the make up.




Hazal'ın bronz tenine uygun Rimmel Match Perfection fondotenin 201 tonunu Mac 130 fırçayla, nemlendiriciden bir kaç dakika sonra 'stippling' (noktalama) tekniğiyle yüzüne uyguladık.

We put Rimmel Match Perfection Foundation in the color 201 Classic Beige using a Mac 130 brush in the stippling motion.




Yüzün merkezi olan yanaklardan başlayarak, buruna, alna ve çeneye yaydık.

Started from the center of the face, cheeks, then moving on to the nose, forehead and then the chin.




Farın rengini daha iyi göstermesi ve makyajın akmaması için gözlere Urban Decay Primer Potion uyguladık.

Primed the eyes with Urban Decay Primer Potion just to make the eyeshadow color to pop and last long on the eyes.




Paletimden en sevdiğim farlardan biri olan Club'ı...

Taking one of my favorites; Club...




... Mac 239 fırçaya alarak göz kapaklarına uyguladık.

... on to a Mac 239 brush, we started putting it on to the lids.




Göz kapağının çok yukarısına taşmadan sürdük.

Putting the shadow on the lids, without taking it high up to the brow bone.




Daha sonra fırçanın yalnızca uç kısmına biraz daha Club alıp alt kirpik diplerine hafifçe sürdük.

Next, we took tiny bit of Club on to the tip of the brush and put it very close to the lower lash line.




Geliyoruz göz makyajının en önemli noktası olan dağıtma işlemine. Ben Mac'in 217 numaraları fırçasını tercih ettim ancak uzun ve yumuşak tüylü olan mum şeklindeki tüm fırçalar işinizi görecektir.

Now, the most important step of the eye make up; blending. I used Mac 217 brush but any long, small and fluffy brush would do.




Peki dağıtma işlemini nasıl yapacağız? Temiz dağıtma fırçamızı alarak yalnızca farın teninizle buluştuğu çizgiyi dıştan içe doğru hafifçe dağıtmamız yeterli olacaktır. Keskinliğin gidip renklerin yumuşak ve homojen bir görüntüye kavuştuğunu göreceksiniz.

So how are we gonna do the blending? Taking a clean blending brush, blending only where the eye shadow meets your skin will be enough. You'll see that harsh line disappear and make the colors look much softer.




Gözler zaten oldukça yoğun olduğundan bir de eyeliner kullanarak daha da göz yormadık ve mat bir siyah olan Mac Carbon'u Sephora açılı fırçaya aldık.

Since the eyes were already the focus on this look, we didn't want to make it bolder and just went for Mac Carbon, which is a true matte black on a Sephora angled brush.




Siyah farı alt kirpik diplerinin mümkün olduğunca yakınına sürdük. Ben yine Mac'i tercih ettim ama herhangi mat bir siyah far da aynı görevi görecektir. Maybelline ve Bourjois'nın siyah farlarının oldukça koyu ve kalıcı olduğunu da söylemeliyim.

We lined the lower lash line with the black eyeshadow. I chose Mac Carbon but any matte black eyeshadow would do. I know Maybelline and Bourjois have some gorgeous black eyeshadows. 




Gözün iç kısmına Make Up For Ever Aqua Eyes siyah göz kalemini çektik. Ben bu kalemi tercih ettim çünkü gözün içinden akmıyor.

Lined the water line with MUFE Aqua Eyes Black Eye Kohl. I used this as it stays on the waterline without smudging.




Göz altlarına Mac Studio Sculpt NW25 kapatıcıyı yine Mac 130 fırçayla uyguladık.

Concealed around the eyes with Mac Studio Sculpt NW25, using a Mac 130 brush that we used for foundation before.




En sevdiğim bronz allık olan Mac Warm Soul'u Sephora allık fırçasıyla uyguladık.

My favorite bronze blusher by Mac; Warm Soul with Sephora blush brush.




Gözler yoğun olduğu için dudaklarda sadeliğe gittik ve Mac Hue uyguladık.

As the eyes were pretty dense, we went for a nude lipstick; Hue by Mac.




Hue Hazal'ın dudak renginden biraz daha açık şeftali alt tonlu bir renk.

Hue is slightly lighter than Hazal's natural lip color and it has a very soft peach under tone.




Bu ışığın makyajın bronzluğunu göstermediğini farkettik ve bu yüzden Hazal'ın bu makyajla başka yerde başka bir ışıkta çekilmiş olan fotoğraflarını da koymaya karar verdik.

We realized that the lighting was super bright and the bronze make up didn't show up there, so we decided to share another picture of her wearing this make up.





Görkem Karman

5 yorum:

  1. yine süper bir post olmuş:) mac club a bayıldım. Wish listime ekledim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! Kesinlikle almalısın,Club'ı deneyip de beğenmeyen tanımıyorum:)

      Sil
    2. Ben de almalıyım o zaman :)

      Sil
  2. Aaaa evet, blogunu ilk keşfettiğim gün bütün yazılarını okurken görmüştüm bunu Görkemcim ama unutmuşum. Bu farı mutlaka edinmeliyim, tam da görmeyi umduğum görüntüyü gördüm! :)
    Ellerine sağlık güzel bir makyaj olmuş. Modelin de pek hoş! :)

    YanıtlaSil