Real Techniques Brushes & Review / Detaylı Yazı



Merhaba! Daha dün sabah bu fırçaları elime aldım biliyorum. Ancak bence bu inceleme için erken değil, geç bile kalmışım. Sipariş vermeye, kullanmaya ve tanıtmaya. Dün fırçalar gelir gelmez dezenfekte edip ilk makyajımı yaptım ve yine dün akşam hiç üşenmeden makyajımı silip bu fırçaları kullanarak başka bir makyaj yaptım. Bu sabah da dışarı çıkarken bunları kullandım ve şu anda az çok bir fikre sahip olarak bu yazıyı yazıyorum. Ufak bir not; bu fotoğrafları dün paketten çıkar çıkmaz çektim, fırçalarım kullanıldığı için şu anda kirli ve kullanılmış fırçaları fotoğraflamayı sevmiyorum.

Hello there! I know it's been only 1 DAY since I received my brushes BUT I don't think this is a very early review post, instead, I feel like I was too late to write all these great comments about these brushes. I wish I had ordered before! I did 3 different make up looks, using my new brushes and here you have my personal review about them.






İlk olarak favorim Expert Face Brush ile başlamak istiyorum. Bu çok amaçlı fırçayı likit fondoten, mineralli fondoten, pudra, allık, krem allık, bronzer ve highlighter için kullanabiliyorsunuz. Ancak ben yalnızca likit fondoten için kullanmayı düşünüyorum. Şu ana kadarki favorim olan Sephora Mineral Powder (45) fırçanın bile önüne geçecek kadar iyi bir sonuç verdi. Benim fondoten fırçasında aradığım her şey Expert Face'de var. Fırçanın yumuşak tüylü olması, fondoten yokmuş gibi bir sonuç vermesi, tüylerin likit fondoteni emmemesi ve kolay temizlenmesi. Bu fırçayı elimden düşüremiyorum ve düşüremeyeceğim. 

I'd like to start off with my favorite one; Expert Face Brush. This multi purpose brush can be used for liquid, powder foundation, powder, bronzer, blusher, cream blusher and highlighter BUT I think I'm going to use this only for my liquid foundation because it applies AWSOME. Even better than my all time favorite Sephora Mineral Powder Brush (45). This brush has everything I'm looking for: soft bristles, no make up effect, not soaking up all your foundation like a sponge, being super easy to wash off. I don't think I can ever survive without this brush again. WHERE HAVE YOU BEEN ALL MY LIFE?



Tüylerin sentetik ve yoğun olması sayesinde fondoten cildinizle bütünleşiyor ve makyaj yokmuş gibi bir görüntüye sahip oluyorsunuz. Bunun yanı sıra sıradan bir şekle sahip değil. Elips gibi, kesinlikle yuvarlak değil ama normal fondoten fırçası kadar uzun ve düz de değil. Her şeyiyle bayıldım.

Being synthetic and dense, the bristles make your foundation really buffed in to your skin and give you that long lasting 'no make up' make up look. Also, the shape is very unique. Like a flat brush but shorter and denser. Like a round brush but more rectangular. Love it.










Bir diğer yüz fırçası ise Stippling Brush. Stippling fırçası olarak MAC'in 130, 188 ve 187sine sahibim ama Real Techniques şu ana kadar kullandığım en iyi fırçası üretmiş. Kalın yapılı fondoten ve krem allıklar için başka bir fırçayı artık asla kullanmam. Dün bu fırçayı dünyanın gelmiş geçmiş en kalın ve yapışkan fondoteni olan Laura Mercier Moisturizing fondoten ile kullandım ve sonuca inanamadım. Muhteşem ama Expert Face mi Stippling mi derseniz, işlevleri çok farklı olmasına rağmen Expert Face derim.

The other face brush is the Stippling Brush. I already have MAC 130, 188, 187 stippling brushes but this is so much better for the thickest foundations and crem blushers. But if I had to choose one brush, I'd go for Expert Face!




Gelelim Eye Starter Set paketinden çıkan göz fırçalarına.

And these are the pieces of Eye Starter Kit.






Tüm set içinde en sevdiğim fırçayla başlıyorum yine; Deluxe Crease Brush. Aslında göz kapağına renk dağıtımı yapmak için tasarlanmış ama göz altı kapatıcısından başka bir şey için kullanmayacağım. Benim için en önemli adım kapatıcıdır ve an itibariyle MAC 224 fırçamı yalnızca göz makyajımın dağıtımında kullanacağım. Bu fırça olmadan bu zamana kadar nasıl gezmişim acaba?

I'll start with my favorite one from the whole set. Deluxe Crease Brush. I use this brush for under eye concealer and nothing else. I'm throwing away my MAC 224 brush. How did I ever survive without this brush??






Base Shadow Brush ise MAC 217 ile aynı boyutta ve aynı şekilde dağıtma için kullandığım bir fırça.

Base Shadow Brush is as the same size of MAC 217 and I use it for the same purpose; blending.






Accent Brush ise setten çıkan en sevimli fırça. Alt kirpik diplerine far sürmek, göz pınarını aydınlatmak ve ya dudak fırçası olarak bile kullanılabilir.

Accent brush is the sweetest piece of the set. Can be used for smudging eyeshadow close to the bottom lash line or highlighting the tear duct area, even as a lip brush.






Brow Brush'a çok ön yargılı yaklaşmıştım. Bu kadar büyük açılı fırça olur mu? Bununla kaş nasıl doldurulur diye ancak gerçekten çok beğendim. Bir kere açısı mükemmel. Tüyler yumuşacık ve kaşlarımı farla bu fırçayı kullanarak doldurduğumda daha doğal durduğunu farkettim.

I had really strong thoughts about this Brow Brush, as I thought it was way too big for an angled brush but I realized that it look much more natural when I fill my brows with this brush.






Ve hiç beğenmediğim tek ürüne geldi sıra; Pixel Point Liner Brush. Bu kadar kalın eyeliner fırçası olur mu? Hiç beğenmedim. 

And the worst piece of the set; Pixel Point Liner Brush. How come an eyeliner brush can be this thick? Useless. I didn't like it at all.


Sonuç olarak yaptığım alışverişten çok memnun kaldım. En çok Expert Face ve Deluxe Crease'i beğendim ve sırf Deluxe Crease için tüm Eye Starter Set'i sipariş etmemin değdiğini düşünüyorum. Sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

All in all, I'm very pleased with my purchase. The new favorites of mine are Expert Face and Deluxe Crease Brushes and believe me it's really worth getting the Eye Starter Set for only Deluxe Crease brush. Click here to order these brushes.




Görkem Karman

28 yorum:

  1. Ben core collection setinden almayı düşünüyorum onun içinde de buffing Brush var fotoğraflarda expert face brush la benzer gözüküyorlar ama yakından görmediğim için birşey diyemiyorum sizce expertide almama gerek var mı yoksa buffing ona çok mu benziyor gerçekten?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben henüz Core Collection'ı almadığım için buffing brush'ı kullanmadım ancak hem Expert Face hem de Buffing kullanan çok fazla kişiye danışıp bloglarını okudum. Hepsi eğer tek bir fırçayla mükemmel fondoten, pudra, allık ve kontur istiyorsam Expert Face almamı söyledi ve ben de onları dinledim:) Yalnızca Buffing Brush ile ilgileniyorsanız tüm seti almak yerine Expert Face almanız daha mı iyi olur acaba? Ben öyle yaptım en azından:) Çok uzun bi cevap oldu ama Expert Face alırsanız pişman olmayacağınızdan eminim!

      Sil
  2. görkem,
    shipping ne kadar ve ne kadar surede eline geçti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, shipping 4,5 euro ve 7 iş günü olmak üzere toplam 9 günde ulaştı bana.

      Sil
  3. Merhaba core
    Colection sahibi olarak ben buffing brusha ve stippli g brush a ayrica bayiliyorum. Face expert i hep ertelemistim ve bi turlu stoka yakaliyamiyorum cloud10de sanirim sonuncusunu sen almissin:)) eye ve blush brushlarini da muhakkak alacagim sen goz fircalarini begendiysen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet valla stokta yakaladığım an aldım:) eye starter kit'i mutlaka edinmelisin, blush'ı ben de çoook istiyorum

      Sil
  4. Merhaba Görkem,

    Ben de İnci'nin önerisiyle Expert Face Brush'ı aldım. Benim fondötenim Chanel Mat Lumiere ve bu fondöten için belki bir miktar fazla yoğun buldum fırçayı. Parmaklarımla uyguladığımda kullanmam gereken miktarın iki katı fondöten kullanmam gerekti. Daha yağlı yapıdaki -kuru ciltler için olan- fondötenlerle daha verimli kullanılabileceğini düşünüyorum.

    Bununla birlikte, mineral/toz fondöten uygulamada başarılı. Ve ilginç ki, en çok allık uygulamayı sevdim! Hem krem hem de toz yapıdaki allıkları o kadar güzel ve doğal uygulamamı sağlıyor ki, ilk kullandığımda sonuca inanamadım!

    Güle güle kullanın hepsini, sevgiler. Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mat lumiere'in yapısından dolayı olabilir, stippling brush ile daha kontrollü bir şekilde uygulayabilirsiniz belki? Ve normalde kullandığınızdan fazla kullanmamanız için fırçayı direkt fondotene batırmak yerine elinize sıktığınız fondoteni alnınız, burnunuz, çene ve yanaklara elinizle sürüp Expert Face'le yaymanız daha iyi olabilir, ben öyle daha iyi sonuç alıp daha az ürün kullanıyorum:)

      Sil
    2. Aslında elimin üstüne almıştım; fondöten pompalı olduğu için içine batırmam zaten mümkün değil. Hatta, elimden mi çok emiyor diye düşünüp karıştırma paleti bile aradım, bulamadım :)

      Dediğiniz gibi deneyeyim bir de, öneri için teşekkürler!

      Stippling Brush da aklımda, yazınızdan sonra. Bir de yine İnci'nin favorisi Sigma F80 için Black Friday gününü bekliyorum. Sevgiler :)

      Sil
  5. Peki sence sigmami real techniques mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla sigma'nın sadece 4 fırçasını denemiş biri olarak Real Techniques açık ara önde diyorum ama yine de Sigma'nın her şeyini denemiş birine sorsanız daha iyi olur:)

      Sil
  6. Bi mail adresi verirsen bir sey sormak iatiyorum ya da mail atsan mtaskin20111@hotmail.com

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. merhabaa blogunu çok çok sevdim şuan çok detaylı arama içindeyim r.t 'lerle gili bişey sormak istiyorum sizce mac 130 mu r.t stipple mi boyut olarak kıllarının sabitliği olarak benziyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, çok teşekkür ederiim:)
      mac 130 çok çok küçük, fondoten ve krem allık için özellikle. Ben RT Stippling derim, ideal boyutta ve performans açısından MAC'i ezer geçer. MAC 130'un tüyleri baya sık, ancak fırça concealer fırçası gibi küçücük. RT'nin tüyleri daha ince. Ben hem işlev hem de temizlik bakımından RT Stippling diyorum!

      Sil
  9. bende beni 100 liradan kurtardığın için sana teşekkür edip başarılarının devamını diliyorum:)

    YanıtlaSil
  10. bu fırçaları hangi siteden sipariş verdiniz acaba?

    YanıtlaSil
  11. Bu blog'u çok seviyorum. Hatta hayatımda ilk defa bir blog'u düzenli takip ediyorum :) Cloud10beauty sitesinden 78 Euro'luk alışveriş yaptım. Aldığım fırçalar bir haftada elime ulaştı. Gümrükte takılmaması için üzerine 9 Euro yazmışlar. Fırçalar gerçekten çok güzel. Bizlere bu fırçaları tanıttığı için Görkem'e teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. sigma f 80 mi yoksa stippling brush mı cok kararsız kaldım :D

    YanıtlaSil
  14. görkem expert face i hem likit fondöten hem de pudra için kullansam fırçanın yapısına zarar verir mi yoksa ekstra pudra fırçası da mı almalıyım?yanıtlarsan çok sevinirim

    YanıtlaSil
  15. Merhaba gorkem bu fircalari hangi siteden aldin acaba? Bir de her yere kargo yapiyolar mo? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  16. Görkem abla stippling fırçasının fiyatı nedir acaba ama türkiye :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Görkem,
    Ben şu ara çok fazla bronzer kullanıyorum ve iyi bi fırçaya ihtiyacım var hem allık için hem kontür hemde bronzer kullanmak için ne tavsiye edersin ?

    YanıtlaSil
  18. Gorkem hanimcim benim inanilmaz hassas incecik bir cildim var kortizol kullanimindan oturu. O nedenle kullandigim bakim urunlerinin yaninda hem yatistirici etkili hem rengi esitliyor diye la roche tan rosaliac cc krem aldim. Ama yapisi cok kalin ve gozeneklerime dolmamasi gerekirken(eczane urunu sonucta) dolma yapiyor. Saniyorum fircam dandik(artnet kesik uclu yuz fircasi) ve zorla yaymaya kalinca da yzuum tahris oluyor. Bu fircalardan birini mi alsam dedim de kalin yapisini guzel yayacak cildime cok surtmeden sonucu guzel olacak bir firca... Hala bunlari mi en cok seviyorsun? Hasta cildim yzuunden cevabini itinayla bekliyorum "en iyi kalin yapili fondoten fircam" dedigin fircan nedir? Lutfen bir oneride bulun, endiselenmeyesin sadece fikir icin soruyorum babanin meslektasiyim(doktorum)

    YanıtlaSil
  19. yani gercekten cok tesekkur ederim aklimdaki tum soru isaretlerini giderdin . Bircok siteye girdim ama istedigim bilgiyi alamadim iyiki bu siteye girdim bundan sonra surekli takip edecegim tekrar tesekkurler ☺☺

    YanıtlaSil